hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Уряд запустив довгоочікувану медичну реформу

Вона дає шанс на появу адекватної системи охорони здоров\’я.

Що конкретно нас чекає?

Реформа проводитиметься поступово у три етапи, а повна реалізація запланована до 2020 року.

Створюється сучасна модель фінансування системи охорони здоров’я європейського зразка – універсальне медичне страхування з повною оплатою з державного бюджету.

Змінюється принцип використання коштів, що виділяються на медицину, — гроші йдуть за пацієнтом. Це означає, що медичні заклади переходять на договірні стосунки з державою і отримують фінансування залежно від кількості громадян, яким надали меддопомогу. Починається конкуренція за пацієнтів 🙂 Громадяни навзамін зможуть вільно обрати лікаря, з яким підпише угоду на обслуговування.

Зменшиться обсяг особистих витрат громадян на лікування. Медичні заклади отримують стимул для покращення якості своїх послуг.

Визначиться перелік послуг медичної допомоги та медикаментів, які гарантовано надаються безоплатно. Впорядкується мережу медзакладів вторинної (спеціалізованої) допомоги в рамках формування госпітальних округів.

Відбудеться перепрофілювання мало завантажених і погано оснащених лікарень, які не можуть надавати якісну допомогу. Це ключові зміни. Але найголовніше, що реформа розпочалась.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU