hronika.info
Игорь Головань
Все статьи автора
Мнения

Як запхнути «ЛДНР» в українське правове поле

Про джерело нового життя.

Дивні слова твої, Тристороння контактна група!

Читаю на сайті УНІАН:

Представники ОРДЛО не підписали договір про погашення заборгованості за поставлену воду в період з січня 2015 по грудень 2016 року. Про це повідомила у Facebook прес-секретар екс-президента України, представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи. «Українська сторона проводила системну роботу з відновлення розрахунків за поставлену на територію ОРДЛО воду. У рамках правового поля України створено підприємство «Джерело нового життя». Завдяки цьому вирішуватимуться питання погашення заборгованості ОРДЛО за поставлену воду в період з січня 2015 по грудень 2016 року. Однак від ОРДЛО договір досі не підписано», – написала Оліфер.

Протираю очі, шукаю на Facebook.

Знаходжу Darka Olifer

Украинская сторона проводила системную работу по восстановлению расчетов за поставленную на территорию ОРЛО воду. В рамках правового поля Украины создано предприятие «Источник новой жизни». Благодаря этому будут решаться вопросы погашения задолженности ОРЛО за поставленную воду в период с января 2015 по декабрь 2016 года. Однако от ОРЛО договор до сих пор не подписан.

Ага, не ОРДЛО, а ОРЛО, тобто лише луганська частина неконрольованих територій. Та хрін від редьки не солодший.

Отже, тристороння контакта група організовує підписання договору, відповідно до якого будуть здійснюватися розрахунки за водопостачання.

А українська сторона в результаті «системної роботи» створило підприємство «Джерело нового життя». І не де-небудь, а «в рамках правового поля України».

Поглянемо уважно на правове поле України, а точніше звернемося до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Знаходимо ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ДЖЕРЕЛО НОВОГО ЖИТТЯ», іднтифікаційний код юридичної особи 40279441, місцезнаходження місто Сєвєродонецьк, статутний капітал 1500 (одна тисяча п\’ятсот) гривень, єдиний засновник він же директор – Гедзерук І.Ю.

Цікаво дізнатися, це іі є результат системної роботи української сторони? Дуже схоже на те, що в певних колах називається «прокладка».

Та припустімо, що саме згадану юридичну особу системно ствоорила «українська сторона» для отримання платежів за постачання води.

З ким «ДЖЕРЕЛО НОВОГО ЖИТТЯ» мало укласти договір, який поки що не підписали «представники ОРДЛО»?

Загальновідомо, що люди, які опинилися на територіях так званих ЛНР/ДНР комунальні платежі сплачують у російських рублях. Що на тих територіях створені такі собі «юридичні особи», які збирають ті платежі.

Чи не означає повідомлення шановної Дарка Оліфер, що результатом системної роботи української сторони стане договір зареєстрованого в Україні ТОВ «ДЖЕРЕЛО НОВОГО ЖИТТЯ» наприклад з

ГУП ЛНР «Лугансквода»?

І тим самим фактично буде визнано првосуб\’єктність такого ГУП ЛНР?

Спачені за воду рублі возитимуть через блокпости у мішках? Чи ГУП ЛНР рахунок відкриють в якомусь з українських банків? Може, у нещодавно націоналізованому? А може зразу відкрити у НБУ коррахунок «Государственного банка ЛНР»?

А далі що? Визнання правосуб\’єктності власне ЛНР/ДНР?

Які тоді можуть бути претензії до контактів Надії Савченко?

І заради чого мало не щодня гинуть захисники України?

P.S.

Задарма постачати воду, ясно, ніхто не хоче. Але чи не слід наполягати, щоб водопостачання оплачувала Російська Федерація? А вже її чиновники, а не наші, хай розбираються з «представниками ОРДЛО». Їм все одно по рублям розрахунки звіряти.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU