hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Кремль використовує в Україні кримінальних олігархів

В Москві роблять ставку на Опозиційний блок.

Аналітична доповідь Яшина «Гибридная агрессия Кремля» нібито й не містить нової інформації, але важливо, що це висновки відомого російського опозиціонера, а не українського політика. Зі сторони видніше тенденцію, тренд, напрямок у якому розвиваються події.

Висновки Іллі Яшина настільки є красномовними, що не розраховуючи на прочитання всієї аналітичної доповіді, я наведу деяких з них в перекладі, майже дослівно:

«Якщо жорсткий тиск Путіна дасть свої плоди і Київ повернеться у сферу кремлівського впливу – немає сумніву, що російський президент спробує діяти таким чином і по відношенню до інших членів колишнього СРСР.

По суті мова про послідовну гібридну агресію, завдання якої – ліквідувати суверенітет України.

В Москві зробили ставку на Опозиційний блок, тому що на його лідерів є компромат і ними легко керувати.

Кремлю потрібна слабка Україна, занурена в хаос. У наведенні хаосу йому допомагають українські кримінальні олігархи, чиї інтереси співпадають з інтересами Кремля.

Завдання олігархів – відновити колишні порядки і вплив. Завдання Кремля – ослабити Україну і на фоні хаосу привести до влади підконтрольних Москві політиків.

Яскравий приклад – Олександр Онищенко. В команді Януковича він відповідав за газовий бізнес, який за допомоги шахрайських схем став газовим бароном України.

Після втечі закордон Онищенко фінансує медійні компанії проти України і особисто бере участь в пропагандистських проектах…

Росії потрібні добросусідські відносини з країнами, що її оточують. Замість цього Путін агресивно намагається встановити контроль над сусідами – або використовуючи місцевий кримінал, або за допомогою методів гібридної агресії, або прямим військовим втручанням.»

Ілля Яшин також пише про один з українських телеканалів, як інструмент впливу Москви. Я не переконаний щодо перевіреності інформації про нього, тому в цій частині утримуюсь від цитування.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU