hronika.info
Сергей Лещенко
Все статьи автора
Мнения

Жодних компромісів з Путіним

Про що я говорив у Давосі.

У четвер під час виступу на українському сніданку в Давосі я виступив з категоричним неприйняттям так званих «болючих компромісів», коли Україна заради замирення Путіна має пожертвувати Кримом та провести вибори на окупованих територіях в присутності російських військ.

Сніданок проходив у форматі подіумної дискусії за участі екс-прем\’єр-міністра Британії Кемерона та екс-міністра оборони США Гейтса, після чого слово надали українським депутатам, а також міністру фінансів Данії Йенсену, екс-прем\’єр-міністру Швеції Більдту та екс-генсеку НАТО Фог Расмуссену.

Захід відбувався за правилами Chatham House, тобто без права цитування. Тому я маю право говорити лише про сказане мною.

У своєму виступі я спробував повернути дискусію, яка точилася про відносини Трампа та Путіна, до заявленої теми – майбутнього України. Також я нагадав Кемерону, що саме він був прем\’єр-міністром Британії, коли вони відмовилися виконувати гарантії, надані за Будапештським меморандумом.

Мною було наголошено, що інтеграція до ЄС та НАТО – це історичний вибір України та маяк для країни в проведенні реформ. Стримуючи Росію, Україна гарантує зараз спокій для країн Євросоюзу.

Ми ніколи не визнаємо анексію Криму та не погодимося на проведення виборів на сході до виведення звідти російських військ – а будь-які спроби проштовхнути це питання є контрпродуктивними. Можлива згода на такий компроміс влади, яка є послабленою та корумпованою, призведе до дестабілізації всередині України, а як наслідок – створить ризики для самої Європи. Тому навпаки – лише сильна Україна може гарантувати спокій Європі. Крім того, Україна з її інфраструктурою, внутрішнім ринком та трудовими ресурсами є одним з найкращих місць для інвестицій. І гроші в українську економіку – ще один важливий внесок, який мають зробити європейці у свою безпеку.

Після свого виступу мною було поширено серед учасників ланчу заяву міжфракційного об\’єднання Єврооптимісти про неприпустимість комромісів з Путіним.

Моя відсутність у Раді в четвер офіційно оформлено як відпустка за власний кошт.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU