hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Чому СБУ і охранка «ЛНР» узгоджують свої дії

Про контрабандні війни.

Примітно, що синхронність проведення профілактичних операцій співробітниками фіскальних і спеціальних служб України і самопроголошених «республік» дивним чином співпала з оприлюдненням інформації про можливість існування трафіку спирту на територію самопроголошених «республік» і можливістю вивозу готової продукції на територію України.

7 січня 2017 року перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан на своїй сторінці в Facebook повідомив про те, що у Луганській обл. працівниками ДФС було вилучено контрафактних сигарет на суму 6,2 млн. гривень

«У ході операції «Акциз-2017» було встановлено, що в складських приміщеннях однієї з компаній, яка зареєстрована в Києві, зберігаються та продаються тютюнові вироби без документів про їх якість та походження. В результаті проведених в Сєверодонецьку і Біловодську п\’яти обшуків було виявлено та вилучено понад 230 000 пачок незаконно виготовлених сигарет, обклеєних підробленими марками акцизного податку. Загальна сума вилучених цигарок становить 6,2 мільйона гривень», — написав він.

Наразі тютюнові вироби передано на відповідальне зберігання. Розслідування кримінального провадження триває.

Примітно, що в ці ж дні на території самопроголошеної «ЛНР» співробітники силових структур підконтрольних ватажку бойовиків Плотницькому, а саме: «МВС ЛНР» та «генеральної прокуратури ЛНР» провели низку аналогічних операцій по вилученню контрафактних цигарок.

Так, 5 січня у тимчасово окупованому м. Краснодон співробітниками «МВС ЛНР» було затримано два автомобілі, що перевозили цигарки без маркування. Всього з місця події було вилучено близько 20 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів.

7 січня у Краснодоні був затриманий автомобіль, який перевозив цигарки без маркування. Тоді було вилучено 7 500 пачок цигарок на суму 195 000 рублів РФ. 12 січня «правоохоронцями» самопроголошеної «ЛНР» у Краснодоні було вилучено понад 10 тисяч пачок контрафактних цигарок.

5 січня прес-служба «генеральної прокуратури ЛНР» повідомила, що Краснодонською прокуратурою закінчено досудове розслідування по кримінальній справі про спробу незаконного переміщення на територію Російської Федерації контрафактної тютюнової продукції. У повідомленні зазначається, що дана операція проводилася в рамках постійно діючої міжвідомчої групи по боротьбі з контрабандою співробітниками Краснодонської міськрайонної прокуратури спільно з співробітниками «МВС ЛНР».

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», на території самопроголошеної «ЛНР» під патронатом «МДБ ЛНР» працює завод по виробництву контрафактних тютюнових виробів. Готова продукція постачається як на територію України , так і на територію РФ.

Як повідомлялося раніше, у самопроголошеній «ЛНР» набирає обертів. протистояння між співробітниками так званої «генеральної прокуратури ЛНР» і «МДБ ЛНР». Конфлікт між «силовими структурами» самопроголошеної «республіки» має виключно матеріальну основу. Йдеться про бажання кожної зі сторін конфлікту, а саме: «генеральної прокуратури ЛНР», яка діє за підтримки Плотницького і «МДБ ЛНР», яке очолює колишній співробітник СБУ Л.Пасічник, встановити монопольний контроль за контрабандними потоками контрафактних тютюнових виробів ,як на територію України, так і на територію РФ.

Варто зазначити, що операція по вилученню контрафактної тютюнової продукції- це далеко не перший випадок синхронного проведення співробітниками силових структур профілактичних операцій спрямованих на запобігання поширеню фальсифікату на територіях самопроголошених «республік» і територіях контрольованих ЗСУ.

На початку грудня 2016 року на території тимчасово окупованих районів Луганської області так званим «МВС ЛНР» проводилася широкомасштабна операція «Сурогат». Метою цієї операції була стабілізація обстановки у сфері виробництва і обороту етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції, виявлення фактів незаконного виробництва алкогольних напоїв громадянами самопроголошеної «республіки».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU