hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Що отримав Путін від вибуху у Петербурзі

У російської влади є простір для маневру.

Відомо, що людська свідомість, мислення зокрема, працює з певною інерцією. Тому якщо вже більше трьох років в російському суспільстві українців й Україну називають ворогом номер один, то немає нічого дивного, що у вибухах у Петербурзі бачать український слід.

Інше питання, що Путін заробив собі певну репутацію. Так, практично одразу після вибухів всі згадали ситуацію 1999 року, коли теракти в Росії створити для Путіна атмосферу, що сприяла обранню його президентом.

Відповідно, почали шукати зв\’язки з нинішньою ситуацією. І небезпідставно, адже скоро в Росії стартує президентська кампанія, а тим часом відбуваються протести і зростає незадоволення з боку громадян.

Тому думаю, що російська влада залишає собі простір для маневру, щоб оголосити більш зручного винного і діяти не з огляду на об\’єктивні дані, а з огляду на політичну кон\’юнктуру.

Але для того, щоб напряму звинуватити українців, треба мати докази, які не лише «з\’їсть» російське суспільство, але й такі, які будуть переконливими для західної спільноти. Не секрет, що протистояння між Росією та Україною привертає увагу світу, відповідно західні лідери далеко не настільки легковірні, щоб приймати все, що Росія видаватиме за дані розслідування.

Я думаю, що все ж таки зараз офіційною версією Росії буде близькосхідний слід, який зможе створити для Росії більший простір для політичного маневру у сенсі зближення із Заходом і взаєморозуміння із Трампом. Стратегічно це для Путіна виглядає важливішим, аніж посилення тиску на Україну. Більше читайте тут:

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU