hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Чому падає рейтинг Юлії Тимошенко

Цікаво порівняти результати соцопитувань.

Соціологічні опитування, які стали відомими протягом останнього тижня, тягнуть на справжню сенсацію. Вперше Юлія Тимошенко, яку за звичкою називають «лідером» опозиції опустилася майже удвічі нижче діючого президента за результатами опитування центру ім. Разумкова. А за опитуваннями Socis на друге місце рейтингу вперше піднявся Святослав Вакарчук, витіснивши Тимошенко аж на третє місце.

Особливо цікаво порівняти результати опитування центру ім Разумкова за кінець квітня, адже тоді картина здавалась зовсім інакшою:

Петро Порошенко – 10,3%

Юлія Тимошенко – 9,5%

Але тепер, у жовтні, симпатії виборців відчутно гойднулися на бік президента:

Петро Порошенко – 14%

Юлія Тимошенко – 8,4%

Підозрюю, що в штабі Батьківщини на Турівській результати опитування викликали серйозне занепокоєння, адже того ж дня услужливий центр Софія запропонував прямо протилежну картину, де Юлія Володимирівна була попереду всіх. Втім, через день висновки центру ім. Разумкова несподівано підтвердив Socis, повідомивши сенсацію, яку майже не помітила преса – Юлія Тимошенко втратила друге місце за симпатіями виборців:

Петро Порошенко – 16,9%

Святослав Вакарчук – 14,8%

Юлія Тимошенко – 13,5%

Мені довелося брати участь у одній з телепрограм, де журналісти намагалися довідатися хто був замовником дослідження центру ім. Разумкова, натякаючи, що хто платить – той і замовляє музику. Вивчення цього питання вивело мене на іноземну установу, де захотіли знати кого підтримують виборці в Україні. Не маю права написати ім\’я замовника, але це відома і поважна в Україні структура, що аж ніяк не пов\’язана з українськими політичними партіями і не має серед них інтересів.

Тому слід прийняти, що падіння рейтингу Юлії Тимошенко відбувається об\’єктивно і причини цього треба зрозуміти.

На мою думку новий тренд пояснює зростання рейтингу Святослава Вакарчука, виборці якого також не підтримують владу. Те, що українці готові проголосувати навіть за співака, який немає жодного досвіду в управлінні державою – свідчить про справжню кризу лідерів опозиції.

Постійний негатив, критиканство, образно кажучи, чорнота, що ллється з їхніх публічних заяв, викликає втому та роздратування виборців і підриває довіру до об\’єктивності критики. Звичайно, ніхто не очікує, що опозиція стане хвалити всі дії влади, але об\’єктивності ради опозиціонери мають зрозуміти, що хороше потребує і позитивних оцінок.

Наприклад, досягнення безвізового режиму, яким скористалися вже сотні тисяч українців, позитивно оцінили понад мільйон виборців, про що свідчить зростання рейтингу Петра Порошенка. Але від найвідомішої опозиціонерки ми почули, що навіть це досягнення – також не таке, бо, мовляв, безвіз використають для поїздок не більше 10% українців.

Така заява Юлії Тимошенко стала справжнім хітом у Росії, де її передрукували не десятки, а сотні різних видань. Тепер соціологічні опитування підтверджують, що її тодішня реакція на безвіз була помилковою.

Вважаю, що чим далі опозиція буде заходити у мертвий клінч з владою, тим менше виборців будуть довіряти настільки упередженій критиці. Це створює поживний грунт для появи нових опозиціонерів типу Вакарчука і навіть сприяє відновленню довіри до влади.

Наразі ще зарано говорити про стійкий тренд, але зрозуміло, що цього літа серед симпатій виборців відбувся певний злам і він не на користь старої опозиції, яка так прагне дострокових виборів, навіть без достатніх для цього причин.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

2 комментария

Одессит 27.10.2017 в 16:41

И не стыдно этому педофилу такую ересь нести! Впрочем чего еще можно ожидать от тушки Уколотого! Кстати, он промолчал, что было еще 2 сц опроса — центр "София" и (кажется КМИС), где Тимошенко занимает первые позиции! Есть еще опрос инофирм NDI? где в первых рядах Тимошенко и Рабинович, а а далее уже бос Уколова!

Ответить
Максим Егорович пенсионер 27.10.2017 в 18:29

Одной из причин падения рейтинга Тимошенко, голосование ее фракции против пенсионеров, т. е пенсионной реформы.Ну и популизм ее, уже зашкаливает- это вторая причина.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.