hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Поговоримо про нову традицію і культуру

В Українському культурному фонді започатковується добра традиція.

За тиждень кількість істеричних обговорень, які ми іронічно називаємо «зрадами» була настільки значна, що навіть не встигаєш реагувати на кожну істерику в ЗМІ та соцмережі. Лише тепер, у суботу, можу написати про Український культурний фонд, який очолила Марина Порошенко, що викликало прогнозовану зрежисовану хвилю обурення.

Чому зрежисовану? Бо не було жодного журналіста, а тим більше блогера, хто хоча б спробував розібратися по суті питання. Отож руйнуємо міфи по-порядку.

Марина Порошенко не буде отримувати зарплати. Згідно положення про Український культурний фонд, його голова працює виключно на громадських засадах.

Марина Порошенко не розподілятиме и коштів Фонду – цим займатиметься Дирекція на чолі з виконавчим директором. До речі, конкурсний відбір на цю посаду триватиме з 22 січня по 02 лютого 2018 року, тож бажаючі ще можуть встигнути подати свої документи.

Трохи прояснилося? Але це ще не все.

Марина Порошенко була одним із розробників Закону України «Про Український культурний фонд» і активно переконувала в необхідності його прийняття.

Зрештою, в усьому світі набула поширення практика, коли жінки глав держави опікуються питанням популяризації та розвитку національної культури: Бріжит Макрон (Франція), Мехрібан Алієва (Азербайджан), Пен Ліюан (Китай), Королева Летісія (Іспанія), Королева Ранія (Іорданія). Звичайно ж вони виконують здебільшого представницькі функції.

Цим буде займатися і Марина Порошенко, адже (згідно положення про фонд) основний обов\’язок голови фонду – представницькі функції та організація засідань Наглядової ради Фонду. Зрештою, вона має другу вищу освіту саме в галузі культури – закінчила Національну академію керівних кадрів культури і мистецтва у 2007 році.

Взагалі з цим призначенням в Українському культурному фонді започатковується добра традиція на роки вперед – завдяки цьому культура не буде другорядною справою для держави.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU