hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Тереза Мей не розчарує

Про відповідь британської влади на отруєння Скрипаля.

По-перше, британці оперативно провели розслідування і з’ясували, яку отруту було використано. Інтерв’ю розробника «Новичка» (бойової отрути, якою вірогідно отруїли Скрипаля) Віля Мірзоянова – зайве підтвердження масштабності роботи британських правоохоронців. Проте випадок безпрецедентний – застосування нервово-паралітичної речовини на території країни НАТО, у якої є власний ядерний арсенал.

По-друге, наближаються президентські вибори у Росії, і Лондон, як видається, не хоче дарувати Путіну нових приводів для консолідації електорату. Хамська тональність прес-дами російського МЗС Захарової та інших «голосів» російської пропаганди підтверджує, що у Кремлі були не проти демонстрації власних можливостей, нехай і в подібний збочений спосіб. Однак Британія оголосила, що висилає 23 шпигунів під дипломатичним прикриттям.

І все? Навряд чи. Безпрецедентний акт агресії потребує відповіді – адекватної, і не варто сподіватися, що у запасі було безліч варіантів. Не впевнений, що ця відповідь полягатиме у скасуванні участі збірної Англії та інших країн у чемпіонаті світу з футболу, який пройде у Росії. Зрештою, мундіаль – це свято, на яке очікують сотні мільйонів людей, а на підготовку витрачено мільярди доларів. Думаю, реакція буде іншою – і на рівні НАТО, і спільно – Лондона та Вашингтону, які після Brexit приречені на зближення. До речі, для Дональда Трампа справа Скрипаля – ще один аргумент відмовитися від спроб порозумітися з Путіним.

Чому я впевнений у відповіді британців? Бо їх політики, і Тереза Мей – у першу чергу, залежать від виборців, кілька сотень яких у місті Солсбері відчули загрозу своєму життю та здоров’ю. І влада Британії цей фактор відчуває та врахує. Дайте лише трохи часу.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU