hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Реформа парламенту: спроба №2

Уважно спостерігаємо.

Депутати спробують ухвалити два законопроекти, які пропонують принципово нову модель створення та міжфракційного розподілу керівних посад у комітетах — 7550 (щодо розподілу посад у комітетах ВРУ за принципом д\’Ондта) та 6256 (оптимізація комітетів ВРУ та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності КМУ).

Їх прийняття дозволить «вбити» два головних проявів парламентської корупції:

— створення ДОДАТКОВИХ комітетів під потрібних людей, з подальшим їх дерибаном «між потрібми людьми» для отримання політичної лояльності під час парламентських голосувань.

— непропорційний перерозподіл керівних посад на користь діючої на той момент парламентської більшості.

Настроїв підтримувати законопроекти у депутатів не має. Як компроміс, їм запропонували у перехідних положеннях норму, що ці закони наберуть наступного скликання. До речі, з подібним формулюванням хочуть прийняти і новий Етичний депутатський кодекст.

Уважно спостерігаємо хто з депутатів готовий підтримати реформу парламенту, а хто і хоче лишити його місцем для політичного дерибану та договорняків.

P.S. Ну і звісно у фокусі уваги законопроект Про національну безпеку України. Його підтримка/не підтримка чітко ідентифікує проросійські сили у парламенті.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU