hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

«Засудження» Яроша – це нагорода

А також Луценка та інших.

Днями ЗМІ повідомили про черговий вирок так званого «Українського народного трибуналу», який засудив лідера Правого сектора Дмитра Яроша, генпрокурора Юрій Луценка, екс-генпрокурора Олега Махницького та ще кількох українців, яких особливо не люблять в Москві.

На черговий пропагандистський процес можна було б і не реагувати, якби не те, що на окупованих територіях його «вердикти» намагаються продавати населенню як цілком серйозне правосуддя.

Насправді ж так званий «український народний трибунал» не має відношення ні до України, ні до юриспруденції. Демонстративні «народні суди» над іноземними політичними діячами були типовим явищем в СРСР і от тепер російські окупанти витягують із нафталіну старі пропагандистські розробки своїх батьків та дідів.

Все почалося з передовиці в газеті «Правда» «Наш ответ Чемберлену». Згодом по всій «Імперії зла» відбулися тисячі «народних судів», мітингів і протестів над політиками, які посміли критикувати, або діяти не в інтересах СРСР.

На місці «засуджених» я б ставився до таких вироків, як до визнання – визнання того, що вони зробили щось корисне для України, раз це зачепило когось у Москві.

Засудження від ворогів – це нагорода. І навпаки похвала, або байдужість від ворога – причина замислитися, що політик робить не так.

Наразі «український народний трибунал» не зачепив жодного українського опозиціонера, ніби й не помічаючи ні екс-міністра оборони, ні екс-прем\’єрку. Втім, можливо причина у тому, що ні Анатолій Гриценко, ні Юлія Тимошенко ніколи не їздили на охоплений війною Донбас.

Тим часом не бутафорний «народний», а справжній судовий процес над Віктором Януковичем триває не кілька місяців, а понад рік і тільки тепер добігає кінця. За цей час він став зразком дотримання прав підозрюваних, де сторона захисту мала значно більше виступів і коментарів, ніж скуті обмеженнями КПК стримані прокурори та судді.

Щодо уваги ЗМІ, то за час суду адвокати Януковича перетворилися замало не на телеведучих кількох телеканалів, структура власності яких веде до Москви. Нарешті на кінець липня призначено судові дебати після яких буде оголошено вирок тому, хто запросив російські війська в Україну, чим приніс стільки горя своїй країні.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU