hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Російські спецслужби готують чергову провокацію

Щодо захоплених у полон українських моряків.

25 листопада російський прикордонний корабель «Дон» взяв на таран український рейдовий буксир «Яни Капу», який разом з броньованими катерами «Нікополь» та «Бердянськ» здійснював плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь.

На виході з Керченської протоки росіяни застосували зброю і здійснили захоплення українських катерів. За інформацією ВМС України, під час захоплення українських кораблів російський флот стріляв на ураження і поранив шістьох моряків. У ФСБ підтвердили поранення трьох моряків.

30 листопада аналітичний відділ ГІ «Права Справа» передав співробітникам українських спецслужб інформацію, що російською стороною готується поширення недостовірної інформації щодо характеру поранень українських моряків, захоплених в полон.

Зокрема, за оперативною інформацією «Права Справа», російською стороною планувалося здійснити просунення повідомлення в ЗМІ, що осколкові поранення були отримані трьома українськими моряками не в результаті обстрілу українського катеру російськими прикордонниками, а нібито внаслідок вибуху гранати, безпосередньо на борту катера ВМСУ. За версією російської сторони, вибух гранати стався під час бійки між екіпажем катеру і співробітником СБУ. Причиною бійки стала відмова моряків виконувати наказ співробітника СБУ.

Сам обстріл по катерах ВМСУ, за версією російських спецслужб, вівся так званими «болванками», а не осколковими чи фугасними боєприпасами.

Щодо тілесних ушкоджень ще трьох українських моряків,то вони нібито були отримані не на момент захоплення кораблів спецпризначенцями країни-агресора, а, власне, під час бійки зі співробітниками СБУ.

04 грудня, не дочекавшись реакції від спеціальних служб, в ефірі телеканалу «ЗІК» я, як співголова ГІ «Права Справа», , аналітичному відділу ГІ «Права Справа» вдалося зірвати провокацію спецслужб бойовиків «Л/ДНР» під час «виборів» так званого «глави ДНР».

На жаль, змушений констатувати, що це не перший випадок, коли українськими спеціальними службами була проігнорована інформація ГІ «Права Справа» щодо підготовки бойовиками та їх російськими кураторами диверсійних акцій та інформаційних компаній направлених на дискредитацію України.

Так, в березні 2017 року аналітичним відділом ГІ «Права Справа» українським спецслужбам була передана оперативна інформація щодо підготовки спецслужбами самопроголошеної «ЛНР» низки диверсійних актів проти членів місії ОБСЄ. Інформація була проігнорована.

27 квітня 2017 року один співробітник СММ ОБСЄ загинув і ще двоє отримали поранення в результаті підриву автомобіля місії в районі окупованого села Пришиб Слов\’яносербського району Луганської області.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU