hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Монетизація субсидій: при чому тут олігархи

Можна прогнозувати шалену критику.

Виплата субсидій живими грошима тим, хто їх потребує, має один дошкульний наслідок для Дмитра Фірташа, як власника облгазів. Маніпуляції з рахунками стають неможливими і його компанії отримають гроші тільки за реально проданий газ.

За різними оцінками, які чуються з уряду, починаючи з минулої осені накрутки сягали подекуди 25%. А в деяких випадках гроші зникали ще по дорозі до облгазів, як це було, наприклад в Смілі і тоді люди, навіть сплативши власні кошти, вимушені були мерзнути без тепла.

Тепер в середньому одне домогосподарство субсидіантів отримає 1500 грн щомісяця до кінця опалювального сезону. Але невдоволені будуть!

Можна прогнозувати шалену критику цього нововведення, насамперед на телеканалі ІНТЕР, від депутатів Опозиційної платформи «За життя» та інших, хто так чи інакше пов\’язаний з могутнім олігархом-власником облгазів.

Тим більше, що рішення про монетизацію субсидій відкрито підтримав сам Президент, приїхавши особисто у Мінсоцполітики.

Раніше нам чимало розказували, що не можна давати субсидії людям живими грошима, бо їх вкрадуть, не заплатять і не використають за призначенням, тощо.

Але міркуючи про це, я все частіше ловлю себе на думці, що збіднілим субсидіантам довіряю більше, ніж Фірташу-мультимільйонеру. Бо ризик крадіжу коштів ними може виявитись меншим.

Зрештою, держава усвідомлює, що отримавши півтори тисячі гривень на місяць, якісь сім\’ї зможуть заощадити газ. В такому разі різниця цілком законно зможе залишитися для них.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU