hronika.info
Виталий Портников
Все статьи автора
Мнения

Путін зачитав вирок Росії

Бідність і гонка озброєнь.

У роки правління в Радянському Союзі Микити Хрущова, коли амбітний перший секретар ЦК КПРС поставив перед співвітчизниками завдання наздогнати і перегнати Америку, дотепники придумали класичний анекдот.

Вони пояснювали, чому при своїх «вражаючих успіхах» Радянський Союз все ж не хоче перегнати США — щоб не було видно його голої дупи.

Саме цей образ — «великої держави» з голою дупою згадався, коли я слухав послання російського президента Володимира Путіна Федеральним зборам Росії. Воно складалося з двох частин. Перша була присвячена бідності росіян і необхідності боротьби з цим ганебним явищем. А друга — це перерахування сучасної зброї, якою голозада Росія збирається налякати цивілізований світ, всі ці «Сармати», «Авангарди», «Пересвєти», «Кинджали» і інша погань. І те, що відмова від суперництва з Америкою у військовій галузі і визнання реальної ролі Росії в сучасному світі — найпряміший шлях для подолання бідності, чомусь не спадає на думку ані Володимиру Путіну, ані його співгромадянам.

Бідність і гонка озброєнь — дві необхідні складові, які визначили крах Радянського Союзу. Уже доводилося писати, що без бідності і без втягування Кремля у новий цикл гонки озброєнь, який повинен сконцентрувати всі ресурси і залишити населення без жодних соціальних перспектив, нічого не вийде. Послання Путіна свідчить про те, що він попався. Що він зрозумів, наскільки серйозною є небезпека бідності і соціального краху, але не зміг зробити правильних висновків і залишився прихильником гонки озброєнь і витрати величезних коштів на армію — коштів, яких Росія просто не має.

Сьогодні у Гостинному дворі Володимир Путін зачитав не послання Федеральним зборам, а вирок собі і своїй державі.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU