hronika.info
Общество

Лубриканти: для чого потрібні, різновиди та поради до використання

Лубриканти

Лубриканти — обов’язкова дрібничка у тумбочці кожної людини, яка веде активне статеве життя. Зараз виробники інтимних товарів дуже часто тішать свою аудиторію корисними та цікавими новинками. Лубриканти теж бувають різні за призначенням, складом, смаком, формою випуску тощо. Обрати свій лубрикант задля максимального задоволення ви можете в секс-шопі Полуничка, а ми розповімо все, що знаємо про лубриканти.

Для чого потрібні лубриканти?

Лубрикант — корисний помічник у статевому акті наодинці або з партнером. Він робить все простіше та комфортніше. Є, як мінімум, три причини використовувати лубрикант у вашому сексуальному житті:

  1. Для зволоження. Інтимний контакт будет комфортним та приємним, якщо зволожити лубрикантом слизові оболонки. Особливо, якщо природної змазки недостатньо (причин цього може бути безліч, але це не значить, що дівчина не достатньо збуджена).
  2. Для покращення відчуттів. Лубрикант посилює відчуття під час сексуального досвіду. По-перше, він додає ковзання та гладкість, а це задоволення для обох партнерів. По-друге, є лубриканти, які дарують додаткові відчуття, наприклад, прохолоду чи зігрівання.
  3. Анальний секс. Використання лубриканту під час анального сексу є обов’язковим. Тут питання не тільки в покращенні відчуттів, а в безпеці. У такий спосіб ви знизити ризик тріння, пошкодження, дискомфорту чи навіть анальних трішин.

Є ще один момент. Навіть якщо з природною змазкою все добре, намагайтеся не забувати про лубрикант під час сексу з іграшками. Це питання безпеки, комфорту, насолоди. Після застосування важливо помити іграшки спеціальним засобом чи антисептиком.

Як вибрати лубрикант?

Лубриканти бувають різні. Їхня головна відмінність — основа продукту. Водна, водна-силіконова, силіконова, олійна. Розберемо їхні особливості, переваги та недоліки.

На водній основі

Використовують під час мастурбації з іграшками чи без, а також під час вагінального сексу з презервативом. 

Переваги: вартість, підходить майже до усіх іграшок, немає ризику пошкодити презерватив.

Недоліки: може бути липким, швидко висихає, ніякого сексу з водою, бо вона просто змиє змазку.

На силіконовій основі

Використовують під час анального сексу, інтимних ігор у душі, ванні, джакузі чи іншому просторі з водою. 

Переваги: довготривала дія, водонепроникність, гладкість, гіпоалергенність.

Недоліки: заборонено використовувати з силіконовими та м’якими секс-іграшками, інакше будуть пошкодження, після мастурбації без іграшки на ваших руках буде дуже багато змазки.

На олійній основі

Непопулярне рішення, бо підходить тільки для зовнішньої стимуляції. Чоловіки використовують олійний лубрикант для мастурбації та масажу зовнішніх ерогенних зон.

Переваги: довготривалість, гладкість, користь для шкіри.

Недоліки: заборонено використовувати для внутрішньої стимуляції, олія може пошкодити презерватив та стати причиною алергічної реакції.

Комбіновані рішення (водна та силіконова основа)

Найпопулярніші лубриканти, адже є універсальними продуктами. Їх можна використовувати для вагінального та анального сексу. Вони мають довгу дію, підходять для використання з латексними презервативами тощо.

Як використовувати лубрикант?

Використовувати лубрикант дуже просто: нанести на обрану зону та рівномірно розподілити. Але є декілька нюансів, які потрібно врахувати:

  • лубрикант має підходити до презерватива (на упаковці зазвичай пишуть, що можна використовувати з презервативом);
  • лубрикант має підходити за складом та матеріалами секс-іграшки (у інструкції є перелік змазок, які можна використовувати);
  • у кожного продукту є своє призначення: якщо плануєте анальний секс, то вам потрібен силіконовий гель для анального сексу, а не вагінальний лубрикант на водній основі.

Немає точної кількості лубриканту, який вам може знадобитися. Всі ми різні: пробуйте, експериментуйте, додавайте за необхідності.

Рекомендуем прочитать

Преимущества аренды покрасочного оборудования перед покупкой

Партнер

КазМунайГаз договорился с Del Mar Energy Inc. о проведении геологических исследований

Партнер

Снижение нелегальной миграции на южной границе США: пять месяцев подряд

OSHU