hronika.info
Общество

Особливості освітлення у приміщенні. Види освітлення та пристроїв

освітлення у приміщенні
Особливості вибору світильників для різних завдань. Типи освітлення та їх особливості

Освітлення приміщення є одним із вирішальних факторів для комфортного та безпечного знаходження в ньому. При цьому світло має бути достатньої яскравості, а також відповідної температури, не мерехтіти. Особливо це актуально для основного освітлення, яке забезпечує світлом усю кімнату. У той же час не варто забувати і про локальні джерела світла, які можуть виконувати різні функції.

Види освітлення

При виборі світлотехніки слід врахувати https://electrica-shop.com.ua/osveshchenie_lyustri_svetilniki, яку функцію виконуватиме конкретний варіант освітлення. Це дозволяє розділити запропоновану продукцію на такі види за функцією, що виконується:

  • Фонове чи основне. Даний вид освітлення має бути ненав’язливим, безтіньовим. Для його організації використовуються переважно люстри або підвісні світильники, встановлені в центрі приміщення.
  • Використання місцевого освітлення покликане створити комфортний рівень світла у певному місці. Наприклад, це може бути освітлення у ванній просторі в районі дзеркала.
  • Робоче освітлення забезпечується за допомогою настільних ламп, торшерів або точкових світильників.
  • Декоративне підсвічування, суть якого у створенні спеціальних світлових ефектів у певних точках — на сходах, полицях, окремих елементах інтер’єру.
  • Вуличне освітлення — покликане забезпечити комфортний рівень світла на прибудинковій території.

При цьому потрібно правильно підібрати джерела світла для організації освітлення. Від цього залежить його ефективність, безпека та можливості дизайнерського поєднання з оформленням приміщення.

Типи світильників

Сьогодні представлені вироби освітлювальної техніки поділені на декілька основних типів:

  • Підвісні. Є одним із видів організації основного освітлення, представлені плафонами, зваженими зі стелі або спеціальних карнизів. Найчастіше поширення світлового потоку відбувається з обох боків і вниз.
  • Люстри, які є по суті підвісними світильниками. Дозволяють створювати розсіяне основне світло, наповнивши ним всю кімнату, включаючи віддалені кути. Зазвичай використовуються у таких стилях, як класика, бароко, фьюжн, еклектика, вінтаж, арт нуво.
  • Вбудовані світильники, що встановлюються за будь-якою необхідною схемою, часто мають можливість невеликого регулювання кута напрямку світлового потоку.
  • Настільні світильники стануть джерелом якісного освітлення у робочій зоні. Використання компактного пристрою в потрібній точці — оптимальне рішення при виконанні робочого процесу.
  • Торшери. Ця категорія освітлювальної техніки дозволить створити додаткове освітлення у зоні відпочинку чи іншій точці.

Сьогодні в магазинах освітлення можна зручно підібрати різні категорії освітлювальної техніки для оформлення основного, робочого, декоративного світла. Використовуючи сучасні світлодіодні джерела світла, легко отримати якісне, безпечне для ока освітлення.

Рекомендуем прочитать

Какие услуги нужны при транспортировке шкафа?

Партнер

Обвинение Дональда Трампа в неуважении к суду

OSHU

Лучшие 5 пляжей и курортов для отдыха в Анталии

Партнер