hronika.info
Видеоновости

ВМС Украины провели морские учения со стрельбой. Видео

Пограничники вместе с моряками не только стреляли, но и отработали захват судна-нарушителя.

Ранее спецназ ВСУ отработал захват судов в открытом море, а теперь силы морской охраны Госпогранслужбы и Военно-морских сил провели совместные учения со стрельбой в Азовском море, сообщает штаб Объединенных сил, пишет Хроника.инфо со ссылкой на Сегодня.

Пограничники и моряки тренировались в обеспечении охраны морской границы Украины на случай осложнения обстановки.

«Выполнили задание боевой подготовки совместно с силами Государственной пограничной службы Украины. Отрабатывали такие упражнения как: совместимая стрельба по морской цели, предоставление катеру помощи, потерявшего ход, а также проводили задержание судна и силовой захват судна-нарушителя в акватории Азовского моря», – рассказал командир катера «Лубны» капитан-лейтенант Иван Долгих.

По его словам, катера пограничной службы РФ постоянно сопровождают украинских моряков, но не мешают выполнять задачи.

«На связь с нами не выходят, то есть не отвлекают от работы. Главное для экипажа постоянно быть в готовности, подготовленным и выполнять задачи по назначению», – добавил офицер.

Он отметил, что самый сложный элемент, который отрабатывался, – это захват и блокировки судна-нарушителя.

На Приазов’ї проведено спільні навчання кораблів та катерів морської охорони ДПСУ та ВМС України#ООС #Операція_ОСДля забезпечення охорони морського кордону у разі ускладнення обстановки, подібні навчання проходять щотижня. Катери ВМС Збройних сил України виходять в акваторію Азовського моря та відпрацьовують вправи згідно плану бойової підготовки. «Виконали завдання бойової підготовки сумісно з силами Державної прикордонної служби України. Відпрацьовували такі вправи як: сумісна стрільба по морській цілі, надання катеру, який втратив хід, допомоги, а також проводили затримання судна і силовий захват судна-порушника в акваторії Азовського моря», – розповідає командир катера «Лубни» капітан-лейтенант Іван Долгіх. «Складнощів по виконанню завдань взагалі не виникало. Катери прикордонної служби РФ постійно нас супроводжують, але не заважають виконувати наші завдання. На зв’язок з нами не виходять, тобто не відволікають від роботи. Головне для екіпажу постійно бути в готовності, підготовленим і виконувати завдання за призначенням» – додав Іван Долгіх.Також він додав, що артилерійські стрільби проходять майже щотижня, тому добре відпрацьовані елементи. Зо словами Івана Долгіх, найважчий етап в сьогоднішніх навчаннях – це такий елемент, як захват судна порушника, його блокування. Виконали на відмінно. «Екіпаж в мене підготовлений, це перший екіпаж який приймав цей катер, був присутній на спуску катеру, у Кузні на Рибальскому в місті Києві. Тому екіпаж матеріальну частину добре знає, підготовлений та готовий виконувати завдання за призначанням» – повідомив командир катера «Лубни».

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Mittwoch, 26. Juni 2019

Рекомендуем прочитать

Хроники ада: о жизни в Мариуполе сняли документальный фильм. Видео

Анна Мартынова

Джонсон и Зеленский выступили перед Верховной Радой. Видео

Анна Мартынова

В Подмосковье загорелся склад: площадь пожара составила 34 тысячи кв.м. Видео

Анна Мартынова