hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Як в «ЛНР» навчилися приховувати реальні втрати

Усіх загиблих звільняють задніми числами.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» 23 липня 2016 р. приблизно о 15.00 в районі бази відпочинку «Десюлія» підірвався на міні та помер по дорозі в лікарню командир 2-го взводу розвідроти 2-го армійського корпусу «Народної міліції» самопроголошеної «ЛНР» Нікіфоров Сергій Петрович 16.07.1973 р.н.

За повідомленнями безпосередньо з місця подій, бойовики тягнули пораненого на собі не маючи можливості надати йому першу медичну допомогу в зв’язку з відсутністю необхідних медичних засобів і ліків.

Як з’ясувалося пізніше, командування 2-го армійського корпусу «Народної міліції міністерства оборони» «ЛНР» дало команду звільнити Нікіфорова заднім числом і оформити його загибель, як отримання несумісних з життям поранень цивільним мешканцем, що постраждав від обстрілів з боку ЗСУ.

Це далеко не перший подібний випадок. За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа» усіх загиблих військовослужбовців «Народної міліції» самопроголошеної «ЛНР» звільняють задніми числами і оформляють у лікарнях цивільними особами, які отримали поранення внаслідок обстрілів з боку ЗСУ. Поранених бойовиків оформляють як осіб, що отримали побутові травми.

Примітно, що таким чином, командування «Народної міліції» «ЛНР» намагається приховати реальні військові втрати і разом з тим дати для ЗМІ брехливу інформацію з метою компрометації ЗСУ, щоби викликати негативну реакцію з приводу загибелі цивільного населення у жителів тимчасово окупованих територій Луганщини.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU