hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Чому Тимошенко не засудила підкуп виборців

Який стався у Килії.

Питання стає актуальним особливо тепер, після рішення суду, який оголосив вирок організатору схеми підкупу на користь кандидатів від партії Батьківщина. Щоб все пояснити, пригадаймо історію…

Вибори голови ОТГ Кілії 29 квітня могли і не помітити в Києві, якби не ціла серія підкупів виборців, яку оприлюднили місцеві ЗМІ.

У всіх випадках йшлося про кандидатів у депутати та на голову Кілійської ОТГ, яких підтримувала партія «Батьківщина».

Так 26 квітня «Бесарабія-Інформ» повідомила про затримання двох осіб, які купували виборців, передаючи гроші, загорнуті просто у передвиборчу агітаційну продукцію (на фото внизу блогу).

Вже тоді правоохоронці сказали, що підозрюють розгалужену мережу, створену для підкупу і скоро ця інформація почала підтверджуватись.

Так 28 квітня виборці самі подзвонили в поліцію, що затримала ще одного скупщика голосів, який передавав по 200 грн у партійній газеті. Знову, як бачите на фото, газета партії Батьківщина.

Засудження організатора схеми для багатьох у Килії стало відновленням справедливості, що повернуло довіру українським судам. Одна біда – центральні ЗМІ у своїх повідомленнях сором\’язливо обійшли назву партії Батьківщина.

Чому так сталося – питання цікаве, не можна ж повірити, що мовчання принципових журналістів також купили?

Натомість я б очікував від Юлії Тимошенко визнання кадрових помилок у Килії і засудження фактів підкупу виборців на користь кандидатів від її партії. Бо поки-що її мовчання красномовніше, ніж заяви свідчить про справжні політичні погляди і її плани на вибори.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU