hronika.info
Политика

Европейский Союз выразил готовность ввести новые санкции

Европейский Союз выразил готовность ввести новые санкции Європейський Союз готовий до нової зустрічі у форматі ЄС-США-Україна-Росія для пошуку шляхів деескалації ситуації в Україні, але водночас готовий запровадити нові санкції проти Росії в разі відсутності деескалації української кризи.

Про це заявив президент Європейської Ради Герман ван Ромпей на прес-конференції після саміту ЄС-Японія.

«Ми відкриті до ідеї проведення Женеви-2. Ми будемо працювати з колегами щодо можливості проведення такої зустрічі. І ми працюємо над встановленням стабільності в Україні через підтримку потрібних політичних та економічних реформ. І ми стежимо за ситуацією в Україні погодинно, і те, що відбувається, є приводом для серйозного занепокоєння», — сказав Ромпей.

Він заявив, що Росія не виконала вимоги Женевської декларації в плані сприяння деескалації ситуації в Україні.

«Через відсутність деескалації ЄС запровадив санкцій у вигляді заборони на в\’їзд та замороження активів проти 48 осіб. Японія теж заборонила в\’їзд понад 20 особам з Росії. І ми погодились в Раді ЄС, що подальші кроки з дестабілізації України призведуть до додаткових далекоглядних наслідків для наших відносин в широких галузях економіки. Єврокомісія вже підготовчу роботу. Ми готові вдатися до цих рішень, якщо в цьому буде потреба», — наголосив Ромпей.

Нагадаємо, на переговорах у Женеві Україна, ЄС, США і Росія домовилися про роззброєння сепаратистів і звільнення адміністративних будівель.

5 травня міністр закордонних справ Німеччини Франк- Вальтер Штайнмайер заявив, що вважає за потрібне організувати нову зустріч в Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні. «В останні кілька годин я провів безліч переговорів, під час яких я виступав за проведення другого женевських переговорів», — сказав він.

Читайте также: Россия открыто вмешивается во внутренние дела Украины, готовя обращение в ООН о переносе президентских выборов 25 мая

В українському МЗС не виключають проведення другого раунду переговорів до виборів.

Источник: Тиждень.ua

Рекомендуем прочитать

Рон ДеСантис сдался и влился в поддержку Трампа

OSHU

Нетаньяху отвергает любой палестинский суверенитет в послевоенной Газе

OSHU

В CNN идут дебаты о трансляциях выступлений Трампа в прямом эфире

OSHU