hronika.info
Технологии

На що здатні «розумні» чайники

розумні чайники

На що здатен звичайний електричний чайник — зрозуміло. Він вміє кип’ятити воду, автоматично вимикатися після її закипання, сповіщати про завершення процесу (залежить від специфікації). Деякі скляні моделі оснащені діодними вставками та світяться під час нагрівання рідини. А от на що здатні «розумні» прилади? Пропонуємо розібратися, наскільки корисними є такі моделі в повсякденному житті. Image Чим відрізняються «розумні» чайники від звичайних

Зовні прилади дуже схожі між собою. Обидва варіанти складаються з циліндричної колби з носиком, ручкою і кришкою. Техніка ставиться на платформу, підключену до електромережі. А от начиння та функціональність дещо різні:

  1. Звичайні моделі нечасто оснащують термодатчиком. Зазвичай їхнє начиння просте, а відключення відбувається тільки коли вода закипає. У смартмоделей є терморегулятор та електронний контролер. Ця техніка дає змогу вибирати потрібну температуру й задавати її підтримання протягом певного часу.
  2. Смартчайниками можна управляти на відстані, використовуючи Bluetooth або Wi-Fi, тоді як звичайними — тільки за допомогою розміщених на корпусі кнопок. Замість пульта можна використовувати планшет або смартфон, на якому встановлено відповідний застосунок.

Завдяки програмі можна використовувати додаткові можливості приладу (вибирати температуру, режим тощо). Якщо чайник має дисплей, на ньому відображатиметься вибрана інформація. У звичайній техніці така опція також може бути присутня, але зустрічаються такі пристрої нечасто.

Наскільки корисними є можливості смартчайників у побуті

Кількість функцій впливає на зручність використання техніки й на її ціну. Але коли є можливість купити електрочайник по знижці, то чому б це не зробити? Адже тоді ви зможете:

  1. Правильно готувати різні сорти чаю, не вгадуючи, чи достатньо нагріли воду. Адже потрібну температуру можна задати під час включення приладу.
  2. Постійно мати в домі гарячу воду, адже «розумні» прилади здатні підтримувати задану температуру до 12 годин.
  3. Швидко приготувати для малюка дитяче харчування. Функція сподобається молодим батькам. У мікрохвильовці суміш можна легко перегріти. Купівля спеціальних підігрівачів не завжди доцільна. А чайник легко впорається із завданням. До того ж він дасть змогу приготувати чай, каву.

Отже, смарттехніка дійсно може стати корисною, а тому варта уваги. І це стосується не тільки чайників. Особливо, якщо вона об’єднана системою «розумний дім». Приємно повертатися додому, де:

  1. робот-пилосос зібрав пил і вимив підлогу;
  2. холодильник самостійно замовив необхідні продукти, а вам залишилося їх тільки отримати й розкласти;
  3. мультиварка приготувала на вечерю смачну страву;
  4. чайник закип’ятив воду перед вашим приходом, і ви одразу ж можете випити теплого чаю.

Керувати такою технікою можна як з іншої кімнати, так і перебуваючи на роботі, в авто, у подорожі в іншому кінці світу.

Рекомендуем прочитать

AMD делает акцент на ПК с искусственным интеллектом, чтобы не отставать от конкурентов

OSHU

Острие совершенства: в мире профессиональных ножниц – искусство стрижки на новом уровне!

OSHU

Закат эпохи: профессия трейдера отмирает?

OSHU