hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Які перспективи матиме уряду Гройсмана

Перевибори зупинять реформи мінімум на 9 місяців.

Більшість моїх колег політологів та експертів не підтримують проведення дострокових виборів. І це цілком логічно, зважаючи на рейтинги ОппоБлоку, партій популістів та відсутність нового виборчого законодавства.

А те що перевибори зупинять в країні реформи мінімум на 9 місяців думаю не варто нікому пояснювати.

Коаліція двох на цьому етапі це єдиний раціональний вихід для країни і шанс на те що парламент зможе працювати консолідовано над впровадженням реформ. Очевидно, що голоси в цій ситуації потрібно буде «добирати зі сторони.» Але переконаний, що та ж Самопоміч буде готова їх давати під реформаторські законопроекти.

Зважаючи на попердній досвід роботи всіх урядів колеги експерти не сильно вірять в успіх реформ в країні. Водночас є сподівання, що уряд, який очолить Гройсман матиме не великі шанси на успіх за умови консолідації зусиль з Президентом та парламентом. Хоча останнього буде не просто досягнути, зважаючи на той спротив, який йому буде влаштовувати БЮТ та Ляшко. Плюсом у налагоджені співпраці може стати той досвід, який Гройсман отримав будучи спікером парламенту. Окрім того у Гройсмана є кілька суттєвих історій успіху. Наприклад, після реформи децентралізації (про що до речі неодноразово писав) доходи місцевих бюджетів збільшилися на 40%. Ну і особисті мотивації також мають зіграти свою роль.

Ще один блок відповідей мене як ліберала викликав певні протиріччя. З одного боку колеги не вважають, що країні потрібна повна лібералізація, а з іншого боку потрібна державна підтримка «точок росту.» Цю тезу абсолютно підтримую, з одним головним уточненням. Акцент має бути спрямований на Інновації! І цей розвиток має іти у тренді світової кон’юнктури, яка звучить наступним чином робо-нано-гено-інфо!

Источник

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU